“KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLAR ÇOK GÜZEL MEKANLARDA YETİŞTİRİLİYOR”

Vali Küçük, korunmaya muhtaç çocukların devletin himayesinde çok güzel mekanlarda yetiştirildiğini ve her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti.

GÜNCEL 8.02.2013 18:58:24 0
“KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLAR ÇOK GÜZEL MEKANLARDA YETİŞTİRİLİYOR”
“Gönül Elçileri Projesi ve Koruyucu Aile Modeli” tanıtım toplantısı Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonunda geniş katılımla gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına Vali İzzettin Küçük ve eşi Ayşe Küçük başta olmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya, İl Protokolü ve eşleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri, vatandaşlar ve çok sayıda davetli katıldı.
Tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük, gerçekleştirilen tanıtım toplantısının bu salonda gerçekleştirilen en anlamlı toplantılardan birisi olduğunu ifade ederek “Bu salonda, ilimizin gelişmesi için pek çok proje yaptık, bunların hepsinin hedefi insana faydalı olabilmekti, şuan ki projemiz direk insanla ilgili. Ben bunu önemsiyorum. Devletimizde bunu çok önemsedi. Ben başarıya ulaşacağından eminim. Buna olan inancım daha da pekişti.” dedi.
Korunmaya muhtaç çocukların devletin himayesinde çok güzel mekanlarda yetiştirildiğini ve her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Vali Küçük “Çocuklarımızın kaldığı mekanlar çok güzel. İçinde her türlü konforu karşılayacak malzeme var, bakıcılar, rehber öğretmenler var. 48 öğrencinin kaldığı sevgi evinde 50-55 bakıcı var. Ama her şeyi yapıyoruz, tatil zamanında tatile gönderiyoruz, bayram zamanında harçlık veriyoruz, ama bir şeyi tamamlayamıyoruz. Ne yaparsak yapalım, onlara gerçek bir aile sıcaklığını, şefkatini veremiyoruz. Şuandaki evlerimizde, olabilecek en güzel şeyler yapıldı. Oradaki personellerimiz sevgi dolu ama bir aileye sahip olmak ayrı bir şey. Onun boşluğu küçük bir boşluk olarak başlıyor ilerledikçe kocaman bir yara oluyor. Küçük yaşında onun sızısını hissediyor. Bizim bu boşluğu da doldurmamız mümkün değil, ama bir nebze de olsa bunu doldurmak için uğraşıyoruz. Bu çocukları ailelerle buluşturmak istiyoruz. Pek çok insanın niyeti var, kimisinin gücü var ama işlerin karmaşıklığı bu, bir insanın sorumluluğunu almak biraz cesarette ister. İnsanın aklına çok soru geliyor. Biz bu soruları gidermek için bu projeyi başlattık. Her bakımdan destek var, sürekli iş birliği var. Bu çocukların küçüklükte başlayan yarasını, küçükken kapatmak istiyoruz. Şuana kadar 17 talep aldık, büyük bir rakam. İşte bu, Karabük halkının temiz yüreği.” “Ben bu projenin yürütülmesinde emeği geçen başta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz personeli olmak üzere, içinde eşimin de yer aldığı hanımefendilerden oluşan komisyona, Sayın Genel Müdürümüze ve bize her zaman destek veren Rektörümüze çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Tanıtım toplantısına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya ise proje hakkında bilgiler vererek, katılımcıların sorularını yanıtladı. Proje kapsamında ülke genelinde en iyi çalışmalardan birinin Karabük’te gerçekleştirildiğini vurgulayan Genel Müdür Kaya, “Başka dillerde ‘Gönül’ kelimesi diye bir şey yoktur. Bir tek Türk toplumu bu kelimeyi kullanır ve bizim için önemli bir anlamı vardır. Bunun için projemizi ‘Gönül Elçileri’ adlandırdık. Projemizi 81 ilimizde yürütüyoruz. Amacımız 74 milyonda bu Gönül Elçileri Projesini yaşatarak projemize destek sağlamasını istiyoruz. Bir çocuğa fiilen anne babalık ne kadar önemlidir. Çocuğun en güzel yetiştiği ortam ailesidir. Ancak bazı durumlarda bu mümkün olmayabiliyor. Yapılan araştırmalarda çocukların % 75’i rol model olarak anne babalarını görmektedir. İşte tam bu noktada koruyucu aile kavramı ortaya çıkıyor. Herkesin muhakkak koruyucu aile olmak için bir sebebi vardır. Aslında baktığımızda bizim kültürümüzde ve geleneklerimizde koruyucu aile yapısı vardır. Bir aile, ailesini kaybetmiş yetim yada öksüz kalmış bir çocuğu himayesine almış, beslemiş, okutmuş ve evlendirmiştir. Biz devlet ve bakanlık olarak koruyucu ailelere koruyuculuğunu üstlendikleri çocukların tüm masraflarını karşılayarak onlara destek oluyoruz.” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından korunmaya muhtaç çocuklar için sevgi evlerini yapan Güleç ve Doğan ailelerine, ayrıca Koruyucu Aile modeli kapsamında projeye destek veren aile ve kişilere plaket takdim edildi.

Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °